Мощен взрив разтърси сирийското вътрешно министерство в Дамаск

  • 12 декември 2012 18:22

  • 740
  • 0
Мощен взрив разтърси сирийското вътрешно министерство в Дамаск
©

Експлозия избухна пред главния вход на сирийското министерство на вътрешните работи в Дамаск, предадоха световните агенции.

Сградата се намира в Кафар Суса - район в столицата, оспорван от армията и бунтовниците. Жители на квартала разказват, че са чули първо мощен взрив, а после вой на сирени. Според първите информации мишената е била вътрешното ведомство. Засега няма данни за жертви и материални щети.

Междувременно Гърция отзова сирийския посланик в Атина и други двама сирийски дипломати, предаде АП, като се позовава на съобщение на гръцкото външно министерство. На 26 юли Гърция затвори посолството си в Дамаск след задълбочаването на гражданската война в Сирия, припомня агенцията.

Гръцкото външно министерство съобщи, че е повикало вчера сирийския посланик и други двама сирийски дипломати, за да ги помоли да напуснат Гърция. Сирийското посолство в Атина ще предоставя само ограничени консулски услуги.

Ние се надяваме, че накрая разумът ще надделее сред воюващите страни в Сирия и приятелската страна ще се върне къмнормален живот, посочи гръцкото външно министерство. Министерството заяви, че Гърция очаква в скоро време да бъде открито отново гръцкото посолство в Дамаск, когато условията в страната позволят пълно развитие на двустранните отношения.
 

Последвайте канала на

БТА
740 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини