Сирия: Химическото оръжие е претекст на Запада да ни нападне

  • 06 декември 2012 13:27

  • 1226
  • 2
Сирия: Химическото оръжие е претекст на Запада да ни нападне
©

Вдигнатият на Запад шум за евентуално използване на химическо оръжие в Сирия е "пореден опит да се създаде предлог за военна намеса", каза днес заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Мекдад, предаде ИТАР-ТАСС.

"За десети или стотен път потвърждавам, че сирийското правителство при никакви обстоятелства не използва това оръжие във вътрешния конфликт", каза дипломатът за телевизия "Ал Манар". Според него обсъжданите в западни медии сценарии за нахлуване в Сирия са част от психологическата война, която се води срещу Дамаск. "Очевидно заговорът на САЩ, Турция, Израел и страните от Залива срещу Сирия не е постигнал целта си и е пред провал. Затова и нашите противници сега се опитват да използват всякакви средства за натиск и стигат дори до евтини номера", каза сирийският представител, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1226 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
123

2012.12.20 | 23:23

2
То е ясно на всички, че е така. Винаги войните на Запада са започвали с фалшив претекст. Този път обаче някои големи батковци им се опънаха и затова малко удариха на камък, та сега се чудят какво да измислят. Сега очаквайте някой да подхвърли някой отровен газ някъде и да се почне...

2012.12.20 | 23:23

1
Какви "големи батковци" те боли тиквата, като те са само два?! САЩ и Русия. Русия няма нищо против САЩ да напада третия свят. Ислямистите винаги ще се оправдават с глупости, то си им е заложено да си мислят, че винаги трябва да бъде тяхната.

Добави коментар

Водещи новини