Гръцката неофашистка партия "Златна зора" откри бюро в Ню Йорк

  • 23 септември 2012 08:04

  • 2256
  • 3
Гръцката неофашистка партия "Златна зора" откри бюро в Ню Йорк
©

Гръцката неофашистка партия "Златна зора" е открила бюро в Ню Йорк, за да представя своите идеи и инициативи, като част от по-обща кампания за контакт с гърците в чужбина, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Катимерини".

Сайтът на бюрото на "Златна зора" в Ню Йорк призовава гърците от диаспората да даряват храни, дрехи и лекарства за благотворителните инициативи на партията, които са ограничени единствено за гърци. Първите дарения от нюйоркския клон на ултранационалистическата формация вече са пристигнали в Гърция и са били разпределени в Атина, съобщиха източници от партията.

"Нечестивият съюз между банкерите, медиите, корумпираните политици и образователната система яростно се опитва да заличи всяка следа на елинизма - минало, настояще и бъдеще, чрез бедност, исторически ревизионизъм, медийни изопачения и трета световна имиграция", пише в публикувано от партията съобщение на страницата й в интернет.

Според резултатите от ново социалогическо проучване на агенция Метрон Аналисис (Metron Analysis), публикувани във в. "Епендитис", "Златна зора" излиза на трето място в предпочитанията на гърците с 8,8 на сто подкрепа. Тя е изпреварвана само от Коалицията на радикалната левица СИРИЗА с 20,8 на сто и партията на премиера Андонис Самарас Нова демокрация с 19,6 на сто.

2256 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
bulagarina

2014.08.26 | 16:55

3
"Нечестивият съюз между банкерите, медиите, корумпираните политици и образователната система яростно се опитва да заличи всяка следа на българизма - минало, настояще и бъдеще, чрез бедност, исторически ревизионизъм, медийни изопачения и трета световна имиграция".(само смених една дума и кво се получи)

2014.08.26 | 16:55

2
Не разбрах кое е неофашисткото?Или нещо,което ни притеснява,му лепваме плашещ етикет.
asd

2012.09.26 | 03:32

1
Dobre sa go kazali "neofa6istite" a tova koeto stava v Bulgaria stava nasqkade za6to se o4udva6.Da jivee globalizaciqta i promivaneto na mozaci...zagubata na nacionalna identi4nost.

Добави коментар

Водещи новини