Египетският президент пристигна на посещение в Турция

  • 04 септември 2024 14:05

  • 121
  • 0
Египетският президент пристигна на посещение в Турция
© Getty Images

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси пристигна днес на посещение в Турция, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Той бе посрещнат на летище Есенбога в Анкара лично от турския президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.

Това е първото посещение на Сиси в Турция.

В рамките на визитата се планира да бъдат обсъдени редица въпроси, включително търговските отношения между двете страни, както и ситуацията в ивицата Газа.

В. “Ал Ахрам”: Общите интереси надделяват в отношенията между Египет и Турция

Планирана е среща на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище между Турция и Египет, в която президентът на Турция Ердоган ще участва заедно с египетския си колега. Очаква се в рамките на срещата да бъдат подписани около 20 споразумения за сътрудничество в областта на отбраната, енергетиката, туризма, здравеопазването, образованието и културата. 

Визитата на египетския държавен глава се реализира след посещението през февруари на Ердоган в Египет – първата му визита от дванайсет години насам, отбелязва БТА.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
121 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини