Турските власти осуетиха опит на мигранти да преминат в Гърция

  • 01 август 2024 14:12

  • 119
  • 0
Турските власти осуетиха опит на мигранти да преминат в Гърция
© Getty images

Турските гранични власти в Одрин са разкрили 23 нелегални мигранти, които се опитвали да преминат в Гърция, съобщи турската национална радиотелевизионна корпорация ТРТ Хабер.

Заедно с мигрантите били заловени и двама членове на обявената за терористична групировка на Фетулах Гюлен (ФЕТО), издирвани от властите.

Групата била разкрита при операция на екипите за борба срещу тероризма към областната дирекция по сигурността в град Одрин, близо до който се събират границите на България, Гърция и Турция.

Екипите спрели за проверка минибус, в който пътували задържаните. В микробуса били открити и две надуваеми лодки, с които бегълците според признанията им възнамерявали да преминат през река Марица на гръцка територия, пише БТА.

Русия бие и мори с глад мигранти, за да ги прати в Украйна

След установяване на самоличността им, нелегалните мигранти били предадени в областния мигрантски център за репатриране, а предполагаемите членове на ФЕТО остават в ареста.

Междувреенно турските власти продължават операцията  под кодовото название ”Скоба  24“ срещу членове на ФЕТО.

В рамките на операцията, която обхваща общо 21 окръга, са задържани 55 души, заподозрени за участие в групировката, съобщи министърът на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в социалната мрежа Екс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
119 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини