Руска двойка плати 5000 евро за частна обиколка на Акропола

  • 04 юли 2024 08:18

  • 607
  • 1
Руска двойка плати 5000 евро за частна обиколка на Акропола
© Novini.bg/ Canva

Руска двойка станаха първите туристи, които се насладиха на първата частна обиколка на Атинския Акропол. Те платиха за тази изключителна услуга 5000 евро, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Двойката е направила първото си индивидуално посещение на Акропола преди няколко дни. Всеки вторник, петък и събота се предлага частна туристическа услуга, както и възможност за посещение на новосъздадения Музей на съвременната гръцка култура.

Над 40 градуса затвориха Акропола в Атина

Частната туристическа услуга се предлага за 5000 евро от 1 април до 31 октомври всеки вторник, петък и събота от 7 до 9 и от 20 до 22 часа. За всеки, който иска и може да си го позволи услугата вече е достъпна частно посещение на Свещената скала на Акропола.

Отнася се за групи посетители до петима души, като общият брой на групите не трябва да надвишава четири на зона за посещение. Желаещите могат да резервират VIP посещение в платформата hhticket.gr, по-специално в раздела "Изживяването на Акропола".

Услугата ще бъде достъпна без екскурзии от 9 юли, а с екскурзии (на седем езика) само от началото на август, за да се осигури необходимото време за планирането им.

Програмата е създадена от Министерството на културата преди няколко месеца, като част от преразглеждането на тарифната политика за археологически обекти, музеи и паметници. Инициативата предизвика известна реакция по отношение на начините, по които може да се използва паметникът. Според източници от Организацията за управление и развитие на културните ресурси вече има записани за юли и август няколко индивидуални посещения. 

Редовната цена за посещение е 20 евро, а комбиниран билет с посещения на други обекти е 30 евро.

Изглежда, че Министерството на културата ще бъде по-активно в популяризирането на тази услуга в следващия период и може би тя ще бъде разширена и в други обекти. Централният археологически съвет ще да даде допълнителна информация за осъществяване на индивидуални посещения в новосъздадения Музей на съвременната гръцка култура в Монастираки. Според информацията посещението ще се състои само вечер и ще касае две групи, а цената ще е около 1000 евро.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
607 1

Коментари 1

Добави коментар
ей

2024.07.04 | 10:19

1
ей тия бедните руснаци съвсем са обеднели от санкциите. ако не беше усрайна да си вземат тоалетни чинии, перални и микровълнови какво щяха да правят

Добави коментар

Водещи новини