Турските власти хванаха нелегални мигранти на ГКПП Хамзабейли/Лесово

  • 03 юли 2024 10:32

  • 195
  • 0
Турските власти хванаха нелегални мигранти на ГКПП Хамзабейли/Лесово
© Novini.bg/ Canva

Турските гранични власти са заловили двама нелегални мигранти, мъж и жена, в опит да преминат в България през граничния пункт Хамзабейли/Лесово, скрити в ремаркето на тежкотоварен камион, информира Анадолската агенция.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1598

Екипи по опазване сигурността на границите и за борба срещу нелегалната миграция предприели проверка на един камиона, който се намирал на паркинга преди граничния пункт в очакване да премине през турската митница на българска територия. При проверката на открили един мъж и една жена, които се укривали в един ъгъл на ремаркето.

При разпита в Дирекцията по сигурността в Одрин се установило, че двамата са от Мароко, откъдето пристигнали по нелегални пътища в Истанбул и се уговорили се с шофьора да ги прекара през границата в България срещу заплащане, предаде БТА.

След разпита мигрантите били предадени в Дирекцията по миграция в Одрин, за да бъдат репатрирани. Шофьорът на камиона, който е гражданин на Молдова, е бил задържан по обвинение за нелегален трафик на хора, посочва агенцията. 

Десет нелегални мигранти са пострадали при катастрофа с джип край „Петолъчката“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
195 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини