Червен код за опасни жеги в Букурещ и осем окръга на Румъния

  • 23 юни 2024 12:49

  • 511
  • 2
Червен код за опасни жеги в Букурещ и осем окръга на Румъния
©

Червен код за жеги е в сила днес за Букурещ и за окръзите Долж, Олт, Телеорман, Гюгрегов, Илфов. Опасно горещо е и в южните части на окръзите Вълча, Арджеш, Дъмбовица, информират от Националната метеоролигчна администрация. 

Очаква се живакът в термометрите да надхвърли 40 градуса, а температурно-влажностният индекс да бъде над критичния праг от 80 единици. 

Близо 4400 потърсиха спешна медицинска помощ в Букурещ заради горещините

Само през последните 28 часа заради жегите и тежкото време 1714 души в Букурещ са имали нужда от Спешна помощ и са извикали линейка, информира Алис Грасу, ръководител на Центъра за спешна медицинска помощ в Букурещ-Илфов.

Заради горещините влаковете се движат със закъснение. Тези, които преминават през зони с червен или оранжев код за горещо време, намаляват скоростта с 20-30 км/ч спрямо нормалната и това удължава времето за пътуване по съответния маршрут, преудпреждават от Националната железопътна компания.

И докато южната част на Румъния се топи, северозападната част е в плен на бури и градушки. В 12 окръга е в сила предупреждение за лошо време. Очаква се на места поривите на вятъра да надвишат 70-90 км/ч. 

Снощи буря прекърши няколко дървета в окръг Арад. Пожарникарите бяха извикани на десетки интервенции след необичайно силната буря с код червено, продължила десетки минути, предаде БТА.

Лошото време спря два пътнически влака на гарите. Днес железопътният трафик между Топлица и Лунка-Брадулуй е временно спрян заради паднали дървета.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
511 2

Коментари 2

Добави коментар
Джони Деп

2024.06.23 | 21:54

2
Знам за кой ще легна в гоба! Зависими еленчета от дядо Мраз подарък не ми трябват. Зает съм. Престани да ме дразниш не е това начина.

2024.06.23 | 17:34

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини