Мъж е ухапан от змия в Скопие

  • 21 юни 2024 13:43

  • 546
  • 3
Мъж е ухапан от змия в Скопие
© Novini.bg/ Canva

За случай на ухапване от змия в Скопие съобщиха от Центъра за управление на кризи в Северна Македония.

Преди десетина дни медиите съобщиха за такъв случай и в Охрид. Със затоплянето на времето в последните седмици имаше сигнали за поява на змии в населени места, а преди дни от Центъра за управление при кризи (ЦУК) отправиха апел към гражданите да бъдат внимателни при разходки сред природата, да внимават къде се движат и да носят подходящо облекло, за да се предпазят от ухапвания от змии. От там уточниха, че змиите обикновено бягат от хората, но ако бъдат обезпокоени или случайно настъпени, могат да нападнат. 

Петдесетгодишен мъж, настанен в затвора "Идризово" в Скопие е съобщил, че е ухапан от змия. Мъжът е откаран в Клиниката по инфекциозни болести в столицата на Северна Македония, където ще остане няколко дни, съобщават от Спешна помощ.

Как да реагираме при среща със змии?

„Няма специализирани институции за отстраняване на змии, но има отделни лица и граждански сдружения за защита на животните, които могат да помогнат на гражданите“, съобщиха от ЦУК, след като предупредиха, че услугата, предоставяна от частни лица, не е безплатна, предаде БТА.

„Пожарникарите не винаги могат да бъдат използвани за конкретна услуга и болшинството от гражданите проявяват разбиране, че по време на сезона на пожари те не винаги могат да бъдат използвани за такива специфични случаи”, уточняват от ЦУК, припомняйки, че огнеборците са викани и за сваляне на котки "от високи места и дървета".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
546 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.21 | 20:21

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Е какво ни вълнува

2024.06.21 | 13:52

2
за един мъж от чужда държава

2024.06.21 | 13:49

1
И ?

Добави коментар

Водещи новини