Черна статистика: 49 загинали и над 7000 ранени при катастрофи в Турция по време на Курбан байрам

  • 21 юни 2024 12:31

  • 379
  • 1
Черна статистика: 49 загинали и над 7000 ранени при катастрофи в Турция по време на Курбан байрам
© Getty Images

През изминалите шест дни на ваканцията за мюсюлманския празник Курбан байрам общо 49 души са загинали в станалите катастрофи по пътищата на Турция. Ранени са 7683 души, някои от които са в тежко състояние.

На 22 хиляди моторни превозни средства, засечени от радарите, са били наложени глоби за превишена скорост. Осъществен е контрол върху общо 414 776 моторни превозни средства.

Данните изнесе турският министър на вътрешните работи Али Йерликая в профила си в социалната мрежа "Екс", предава БТА. 

Само в последния ден на ваканцията, 20 юни, са станали 688 катастрофи, в които са загинали 13 души, а 1133 са били ранени.

Министърът посочи също, че вече е започнало обратното пътуване към Европа на хората, пристигнали от чужбина, за да прекарат ваканцията с близките си по родните места или в курортите. Това е предизвикало особено интензивно движение по пътищата в цялата страна, включително задръствания по някои отсечки. 

16 души са загинали в катастрофи в Турция през първите два дни на Курбан байрама

Йерликая предупреди водачите на МПС да спазват правилата за движение, да не превишават позволените скорости и да ползват предпазни колани.

Предвид натовареността на движението продължават засилените мерки на пътната полиция за контрола на пътникопотока. Очаква се интензивният трафик да продължи до неделя. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
379 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.21 | 13:05

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини