Министърът на енергетиката на Турция обсъди с шефа на "Газпром" сътрудничеството в газовия сектор

  • 07 юни 2024 14:37

  • 208
  • 1
Министърът на енергетиката на Турция обсъди с шефа на "Газпром" сътрудничеството в газовия сектор
© Getty Images

Турският министър на енергетиката и природните ресурси Алпарслан Байрактар обсъди днес сътрудничеството в газовия сектор с ръководителя на "Газпром" Алексей Милер в Санкт Петербург. Това съобщи Байрактар в профила си в социалната мрежа Екс.

Срещата на енергийния министър на Турция и шефа на "Газпром" се проведе в рамките на Петербургския международен икономически форум.

Пристигнахме в Русия за Международния икономически форум в Санкт Петербург и първото нещо, което направихме, бе да се срещнем с ръководителя на "Газпром" Алексей Милер. Направихме оценка на текущото състояние на сътрудничеството между нашите страни в сферата на природния газ и обсъдихме какво трябва да се направи, за да се доразвие това сътрудничество, написа Байрактар в "Екс".

"Газпром" отчита рекордни загуби заради липсата на европейския пазар

През октомври 2022 г. руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 предложи идеята за създаване на газов хъб на турска територия за доставки на газ към Европа. Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва я подкрепи, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.07 | 18:55

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини