Батални сцени се разиграха в турския парламент

  • 05 юни 2024 11:09

  • 526
  • 1
Батални сцени се разиграха в турския парламент
© Getty images (архив)

"Батални сцени се разиграха в пленарната зала на турския парламент вчера", това написа гръцкият вестник "Катемерини".

"Десетина депутати от прокюрдската и опозиционна партия ДЕМ блокираха трибуната на председателя на органа на законодателната власт в Анкара. Тяхната акция бе в знак на протест срещу ареста на кмета на югоизточния град Хаккяри - Мехмет Съддък Акъш", добави изданието от Атина.

"Парламентаристите от ДЕМ бяха нападнати от техни колеги от политическата формация на президента на страната Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва - Партията на справедливостта и развитието. Стигна се до размяна на удари между избраниците на управлаващите и опозицията. Баталните сцени станаха повод за прекъсване на пленарното заседание", посочи още цитирана медия.  

Протести срещу задържането на Акъш имаше и в Хаккяри. Там се стигна до съюзници, това стана ясно от видео, публикувано от Global News.

Както вече екипът на novini.bg писа, местният управник бе арестуван по обвинения във връзки със забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). От ДЕМ отрекоха твърденията на властите.  

Турция арестува прокюрдски кмет два месеца след изборите

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.05 | 11:33

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини