Зачестяват кражбите на кемпери

  • 29 май 2024 15:36

  • 750
  • 0
Зачестяват кражбите на кемпери
© Pixabay

Преди туристическия сезон Босна и Херцеговина е изправена пред вълна от кражби на кемпери, чиито собственици са предимно чуждестранни туристи, съобщава в. "Независне новине". Последният инцидент се случи в близост до водопада Кравице  край град Мостар, където изчезна кемпер с белгийска регистрация.  Туристите веднага съобщили за кражбата пред местната полиция, която започнала разследване.  Случаят е особено тревожен, защото водопадът Кравице е известен със своята сигурност и спокойствие, отбелязва изданието.

70-годишният Валтер и 68-годишната Роза от Белгия са жертви на кражба на кемпер, който бил откраднат преди три дни от паркинга край известния водопад. Валтер и Роза останали буквално по къси панталони и рокля, всичко им било отнето. Докато брачната двойка от Бом в белгийската провинция Антверпен се катерила край водопада, крадците избягали с новия им кемпер.

"Всичко ни отнеха. Ако някой забележи този кемпер, веднага да съобщи на полицията", заявиха огорчените туристи, предаде БТА.

Междувременно социалните мрежи са залети от апели за помощ в издирването на откраднати коли. Снимки и информации за откраднати кемпери също се разпространяват в социалните мрежи, а гражданите се призовават да информират властите, ако забележат нещо подозрително.

Спецакция в Плевенско, задържаха четирима

Последвайте канала на

Десислава Станева
750 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини