Властите в Румъния и Молдова разбиха мрежа за трафик на мигранти

  • 29 май 2024 14:39

  • 219
  • 1
Властите в Румъния и Молдова разбиха мрежа за трафик на мигранти
©

Румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и властите в Република Молдова разбиха мрежа за трафик на мигранти към Германия и Италия. От декември 2022 г. мрежата е транспортирала над 100 мигранти от Централна и Източна Азия към Западна Европа, съобщава информационният сайт Зиаре, като се позовава на днешно съобщение на ДРПОПТ.

Престъпната мрежа е съставена от румънски и молдовски граждани, както и от лица с двойно гражданство – румънско и молдовско. Мигрантите заплащали между 3000 и 5000 евро, за да достигнат Западна Европа.

Маршрутите, които използвали членовете на организираната престъпна група, за да превозят мигрантите в държава от Западна Европа били: Гърция – България – Румъния – Унгария – Австрия, както и Гърция – България – Сърбия или Хърватия – Унгария – Австрия, посочва Зиаре.

Мигрантите били превозвани в автомобили, регистрирани в Румъния, Франция, България, Италия и Унгария, които били оборудвани със специални пространства, предназначени за маскиран превоз на мигранти - от 5 до 20 души в кола. Шофьорите получавали по телефон инструкции от организаторите за държавата, в която ще вземат и превозят мигрантите. В превоза участвали обикновено два автомобила, като първият проверявал за полицейско присъствие по маршрута. Понякога транспортирането на мигрантите продължавало с месеци, като в повечето случаи мигрантите са преминавали през пет-шест държави, съобщава Зиаре.

Последвайте канала на

Калина Христова
219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 15:43

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини