Атина пак предупреди Скопие за риска от международна изолация

  • 22 май 2024 12:47

  • 581
  • 3
Атина пак предупреди Скопие за риска от международна изолация
© Gettyimages/архив

Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. отправи поредно предупреждение към Скопие за риск от международна изолация на страната като следствие от неизпълнение на Преспанския договор.

В интервю днес пред телевизия "Опен" премиерът Мицотакис за пореден път предупреди Скопие, че европейският път на страната минава през пълно изпълнение на Преспанския договор, предаде БНР.

Политическото ръководство на Република Северна Македония трябва сериозно да се отнесе към клаузите на международния договор от Преспа, защото в противен случай страната се движи към международна изолация, заяви гръцкият премиер. Той допълни, че предизборната кампания в страната е приключила и спазването на международните ангажименти е задължително за Скопие.

Изненада ли е поведението на новия президент на РСМ и ще има ли още провокации?

Гръцкото правителство отказва да внесе в парламента за ратифициране три основни споразумения със Северна Македония, въпреки настоятелното искане на СИРИЗА, защото не е убедено в честното и последователно уважение на международните споразумения от страна на съседната държава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
581 3

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:47

3
❤️ Г­­о­­р­е­щ­­­и­­­ ­­­м­­­о­­м­­­и­ч­е­­т­а­ ­­в­­и­­­ ­­о­­­ч­а­к­в­­­а­т ­­-­­­ X­1­8­­­.­F­U­­­N

2024.05.22 | 16:47

2
На тия, дето и луната е тяхна територия, трябва яко да им се стъпи на врата. Позволяват си твърде много.

2024.05.22 | 13:26

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини