Съдът в Скопие остави в ареста съдия, арестуван по подозрение за вземане на подкуп

  • 22 май 2024 11:56

  • 221
  • 2
Съдът в Скопие остави в ареста съдия, арестуван по подозрение за вземане на подкуп
© Getty Images

Основният наказателен съд в Скопие постанови 30-дневен арест на съдията във Върховния съд на Република Северна Македония Наке Георгиев, който  беше арестуван вчера по подозрение за взет подкуп, съобщават медиите в Северна Македония. 

Информацията за ареста на съдията бе обявена в късните часове на вчерашния ден, а в полунощ Съдебният съвет на Северна Македония се събра на заседание, на което взе решение да свали имунитета му, което позволи и днешното решение за арест по предварително производство в съда.

Според официалната информация Георгиев се е защитавал с мълчание по време на разпита в Наказателния съд и вече е отведен в следствения затвор "Скопие" в Шуто Оризари, пише „Гласът на Америка”.

Изданието цитира адвоката на заподозряния - Александър Тумановски, според когото Георгиев е жертва, бил е "натопен" и ще поиска преразглеждане на решението за задържане. 

Георгиев е бил арестуван в следобедните часове на вчерашния ден, когато е взел предварително белязани от полицията, 10 хиляди евро от сина на бивш кмет на Ново село, обвинен в контрабанда на канабис, пише Гласът на Америка. 

Затвор за бивш министър на здравеопазването в Румъния за вземане на подкуп

В съобщението на прокуратурата се съобщава, че заподозряният съдия от Върховния съд, "използвайки служебното си положение и придобито влияние, е обещал лъжливи услуги на обвиняем (бащата на подалия сигнала) по друго производство пред Прокуратурата за организирана престъпност и корупция и лъжливо декларирал, че ще окаже влияние заедно с друго заподозряно лице".

От прокуратурата в Северна Македония информират, че за втория заподозрян в случая "доказателствата не дават основание да се предложи най-строга мярка за неотклонение", искането за него е подписка и отнемане на международния му паспорт. Според медиите в страната става дума за член на Прокурорския съвет, бивш омбудсман и министър на правосъдието, в чийто кабинет е извършен обиск, но „засега няма точна информация каква е била ролята му”.

Разследването по случая продължава, съобщават от прокуратурата в Република Северна Македония, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
221 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 11:07

2
❤️ Г­о­­р­­е­щ­­и­­­ ­­­м­­о­м­и­ч­­­е­­т­а­­ ­­­в­­и­­ ­­о­ч­­­а­­к­­­в­­­а­­­т ­-­­ X­1­8­­.­­­F­U­N

2024.05.22 | 13:28

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини