Ердоган посрещна Щайнмайер с официална церемония в двореца Бештепе

  • 24 април 2024 16:39

  • 403
  • 1
Ердоган посрещна Щайнмайер с официална церемония в двореца Бештепе
© Getty Images

Президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва днес посрещна президента Германия Франк-Валтер Щайнмайер с официална церемония в президентския дворец Бештепе в Анкара, предаде турската телевизия Си Ен Ен-Тюрк.

Щайнмайер пристигна в понеделник на тридневно посещение в Турция. В понеделник той бе в Истанбул, а вчера посети югоизточния град Газиантеп. 

Щайнмайер е придружаван от министъра на финансите на Германия Кристиан Линднер, както и заместник-председателката на германския парламент Айдан Йозогуз.

Много въпросителни във връзка с планираното посещение на Ердоган в САЩ

По време на срещата на двамата държавни глави в президентския дворец Бештепе днес ще бъдат обсъдени двустранните отношения между Турция и Германия във всичките им аспекти и ще бъдат дискутирани опциите за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между двете страни. Ще бъде обсъдена кризата в ивицата Газа и други развития в Близкия изток, войната между Украйна и Русия, отношенията между Турция и Европейския съюз, както и други глобални и регионални въпроси, съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

След двустранните разговори президентите ще дадат съвместна пресконференция, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:04

1
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­и­­­ ­м­­­о­­­м­и­­ч­­е­­­т­­а­­­ ­в­и­ ­о­­ч­­а­к­­­в­а­­­т ­­­-­­ X­­­1­8­­­.­­F­­­U­N

Добави коментар

Водещи новини