Проверки на великденски стоки и фойерверки в Кипър

  • 19 април 2024 11:21

  • 133
  • 0
Проверки на великденски стоки и фойерверки в Кипър
© Novini.bg/ Canva

В Кипър започват две кампании за безопасност преди великденските празници. Проверки в търговската мрежа за стоки, свързани с Великден, стартира Службата за защита на потребителите към търговското министерство. Полицията засилва контрола върху вноса и продажбата на фойерверки и други пиротехнически изделия, които в Кипър масово се използват в нощта на Великден.

Кампанията се фокусира основно върху детските играчки, чието търсене в празничния период е повишено, включително на играчки, които се продават заедно с великденски свещи, шоколадови или пластмасови яйца, съобщиха от Службата за защита на потребителите.

Тя ще провери над 120 търговски обекти в цялата страна. Целта е да се предотврати продажбата на стоки, опасни за децата, и да се вземат необходимите мерки от търговците.

Службата е подготвила и специален информационен лист със съвети за безопасния избор и използване на играчки, великденски свещи и други подаръци за деца.

Кипър регистрира пореден ръст на броя на туристите

Полицията увеличава проверките в опит да спре подготовката на тийнейджърите за великденските обичаи в Кипър. В магазини и павилиони се продават фойерверки, пиратки и други запалими изделия, въпреки забраните и възрастовите ограничения, алармираха от нея.

Засилени са също така полицейските патрули и проверки за вноса и транспорта на опасните пиротехнически продукти, включително по разделящата острова „зелена линия“, през която незаконно преминават такива предмети и материали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
133 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини