Оранжев код за силен вятър е обявен в 19 окръга на Румъния, има паднали дървета

  • 02 април 2024 14:56

  • 250
  • 2
Оранжев код за силен вятър е обявен в 19 окръга на Румъния, има паднали дървета
© Getty Images

Оранжев код за силен вятър е в сила за 19 окръга на Румъния. Предупреждението за опасно време важи и за Букурещ. 

Мощните пориви събориха дървета и счупиха билбордове на няколко места в румънската столица, съобщават от Департамента за извънредни ситуации, предава БТА. Вятърът носи и облаци сахарски прах, който днес преминава над Румъния.

"По ниските места скоростта на вятъра е между 55 и 80 км/ч. Във високите части на планините очакваме да надвиши 90-110 км/ч. Възможно е вятърът да стане ураганен и на места да има бури", съобщават от Националната метеорологична администрация.

"Летището "Хенри Коанда" (Отопени) работи нормално и към момента няма данни за отменени или закъснели полети заради силния вятър", съобщи говорителят на Националната компания за летища в Букурещ (CNAB) Валетнин Йордаке.

Заради лошото време обаче в окръг Прахова 5000 души останаха без ток. Усложнена е обстановката в Плоещ, където няколко дървета паднаха на пътя или върху електрически кабели, предава Аджерпрес.

Влаковете между Валя Кълугъряска и Плоещ временно спряха, след като дърво падна върху железопътната линия. Огнеборци работят и по гасенето на пожар сред растителност, възникнал в близост до релсите, съобщава Диджи24.

Сахарски пясък покри ски пистите в Алпите

В Хунедоара вятърът отнесе покрив, а няколко дървета паднаха върху коли. 

В някои райони на страната температурите се понижиха с до 13 градуса спрямо вчерашните на места рекордни стойности. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
250 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Николай Ралчев, Тутракан

2024.04.02 | 20:07

2
Николай Петков Ралчев се казвам(Нико Педала( и живея в гр.Тутракан7600 на ул.Панайот Хитов 5.Аз съм луд гей на 48 години и си търся млад гей, който да ме аргсва болезнено много и да се ожени за мен, зашото аз съм жената в гей-връзките.Майка ми Надя Драганчева на 72 години от гр.Тутракан, ми разреши аз да живея с гей.Урааа!!!

2024.04.02 | 15:48

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca

Добави коментар

Водещи новини