Вучич направи загадъчно изявление за заплаха за националните интереси на Сърбия

  • 27 март 2024 11:31

  • 1387
  • 0
Вучич направи загадъчно изявление за заплаха за националните интереси на Сърбия
© Getty Images, архив

В съвсем близко бъдеще Сърбия ще бъде изправена пред заплаха за националните си интереси, предупреди президентът на западната ни съседка Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. на страницата си в Instagram.

"Сега не ми е лесно да кажа какви новини получихме през последните 48 часа. Те пряко заплашват жизненоважните национални интереси на Сърбия и Република Сърбия. През следващите дни ще информирам народа за всички предизвикателства, които предстоят пред нас. Ще бъде трудно, както никога досега“, предупреди Вучич в загадъчния си пост, без да дава допълнителни обяснения.

Вучич: Сърбия е твърдо решена да ускори пътя си към ЕС, но очакваме ясни сигнали от Европа

Босненското Radio Sarajevo предполага, че сръбският президент може би има предвид решението на върховния представител в Босна и Херцеговина Кристиан Шмид за промени в избирателното законодателство на страната. Според друга версия на журналистите, Вучич може да е получил информация, свързана с присъединяването на Косово към Съвета на Европа.

Кристиан Шмид многократно е недоволствал представителите на Република Сръбска в ръководните органи на Босна и Херцеговина. Сърбите не признават правомощията на върховния представител, тъй като Шмид няма санкция от Съвета за сигурност на ООН. Във вторник президентът на Република Сръбска Милорад Додик отказа да приеме поправките на върховния представител в изборното законодателство, пише "Фокус". 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1387 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини