Реджеп Ердоган: Местните избори през март ще бъдат последни за мен

  • 12 март 2024 20:35

  • 3721
  • 2
Реджеп Ердоган: Местните избори през март ще бъдат последни за мен
© Getty images (архив)

"Ако в Турция бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, президентът Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва може да получи възможност да се кандидатира за трети мандат", това заяви министърът на правосъдието Йълмаз Тунч, цитиран от новинарския сайт „Хаберлер“, предаде БТА.

Министър Тунч прави това изявление на фона на изказване на държавния глава от миналата седмица, че местните избори, насрочени за 31 март, ще бъдат последни за него.

"Съгласно пълномощията, дадени ми от закона, това са последните ми избори", заяви Ердоган.

Рамазанът в Турция ще протече на фона на местния вот

Турският държавен глава беше преизбран за нов президентски мандат през май 2023 г.

Ердоган беше избран за първи път за държавен глава през 2014 г. Но през май м.г. той трябваше да премине през балотаж, което се случи за първи път.

"Според чл. 101 от нашата Конституция президентът се избира за срок от 5 години и може да бъде избиран за 2 мандата, но параграф 3 на чл. 116 гласи, че ако Великото народно събрание реши да произведе предсрочни парламентарните избори, които съвпадат с втория мандат на президента, тогава държавният глава може да бъде издигнат за трети мандат", заяви министърът на правосъдието.

Последвайте канала на

Novini.bg
3721 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новини бг

2024.03.13 | 03:17

2
Извънредно! Руснаците освободиха Невелское, ДНР. С този ход поставят гарнизона на ВСУ в Первомайское в критична ситуация, под заплахата от обкръжение. За украинците там времето изтича. Или трябва да се изтеглят сега или следва ново фиаско ала Авдеевка...

2024.03.13 | 00:02

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини