Прецедент в Гърция след самоубийството на жена, тормозена на работното място

  • 23 февруари 2024 11:55

  • 868
  • 1
Прецедент в Гърция след самоубийството на жена, тормозена на работното място
© Freepik

Важен прецедент създава решение на първоинстанционен съд в гръцкия град Солун, който определи смъртта на 41-годишна жена, отнела живота си след тормоз на работното място, като „трудова злополука“, което позволява на близките ѝ да получат обезщетение, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ.

Според съдебното решение 41-годишната жена е била подложена на тормоз, който е довел до психологически и нервен срив.

В мотивите на решението се осъжда поведението на ръководителите в обществено предприятие в солунското предградие Ореокастро спрямо жената, лице със специални потребности, която е била наета при тези условия в субсидирана програма на Обществената служба по заетост.

В решението, което няма аналог в гръцкото правораздаване от над 30 години, се подчертава, че заради натиска и стреса, предизвикани от враждебната работна среда, жената е прибегнала до употреба на алкохол и медикаменти, които са довели до смъртта ѝ от инсулт.

„Състоянието ѝ се е влошило поради трудовия тормоз и това беше прието от съда. Малтретирали са един човек, изправен пред проблеми на психичното здраве. Съдът не прие, че е било самоубийство, (както) това се твърдеше от ответната страна“, заяви адвокатът на семейството на починалата Спирос Констандопулос, предава БТА.

Певицата Лизо поиска от съд да отхвърли иск за тормоз, заведен от дизайнерка

Съдът е присъдил обезщетение на близките на жената и за психологическата болка, която са понесли.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
868 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.23 | 12:57

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини