Блинкън пристигна на първото си посещение в Албания

  • 15 февруари 2024 14:53

  • 206
  • 2
Блинкън пристигна на първото си посещение в Албания
© Getty Images

Американският държавен секретар Антъни Блинкън пристигна днес на първото си посещение в Албания, съобщава агенция АТА, цитирана от БТА.

Блинкън кацна на летище Ринас около 11.15 часа местно време и беше посрещнат от албанския външен министър Игли Хасани. На церемонията по посрещането му на летището присъстваха също албанският посланик в САЩ Ервин Бушати и официални представители от посолството на САЩ в Тирана.

По време на днешната си визита, която се очаква да продължи около осем часа, Блинкън ще се срещне с президента на Албания Байрам Бегай и с премиера Еди Рама, с когото ще даде съвместна пресконференция.

Блинкън в Давос: Светът е изправен пред рекорден брой кризи

Във фокуса на посещението се очаква да бъдат теми като бъдещето на Албания и бъдещето на Западните Балкани, отбелязва агенцията.

В Тирана Блинкън ще се срещне и с група от около 100 млади хора, които са учили по американски програми, като Фулбрайт и Международната програма за лидери (IVLP).

Последвайте канала на

Константин Тодоров
206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:21

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­ ­­м­о­­м­­­и­­ч­е­т­­­а­­­ ­­­в­­и­­­ ­о­­ч­­­а­­­к­в­а­­­т ­­-­­­ X­1­­8­.­­F­­U­­N

2024.02.15 | 17:26

1
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини