Проливни дъждове в Анталия, един човек загина

  • 13 февруари 2024 13:49

  • 505
  • 0
Проливни дъждове в Анталия, един човек загина
© Pixabay

Един човек е загинал при бедствена ситуация в южния турски средиземноморски окръг Анталия в резултат на започналите снощи проливните дъждове.

Заради обилните валежи учебните занятия в пет района на окръга са преустановени, предаде турската държавна агенция ТРТ Хабер, цитирани от БТА. 

Поради неблагоприятните метеорологични условия Общинската администрация в региона е обявила официален почивен ден за служителите, които са инвалиди, бременни или хронично болни. 

Пороят е започнал вчера вечерта, като интензивността му е нараснала през нощта. Заради валежи е затруднено движението по пътищата, много превозни средства са отнесени от наводнението, а градският транспорт се движи с големи закъснения. Наводнени са и много жилища, предава още ТРТ.

Окръжната пожарна дирекция в Анталия е започнала работа по отводняване и евакуиране на пострадали граждани, които са били блокирани в превозните си средства.

Спасителните операции в региона продължават, съобщава Мюнир Каралоглу, заместник министър на вътрешните работи на Турция. 

Проливни дъждове затрудниха трафика в Анкара

Властите съобщават, че на летището в Анталия няма извънредна ситуация и въздушният трафик се осъществява по график. Обучението в областите Аксу, Дьошемеалтъ, Кепез, Коняалтъ, Муратпаша е преустановено за срок от един ден. 

Валежи от 304,9 л/кв.м. са паднали в Кепез, един от централните райони на Анталия. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини