Зеленски се срещна с естонския си колега Алар Карис в Талин

  • 11 януари 2024 14:05

  • 662
  • 2
Зеленски се срещна с естонския си колега Алар Карис в Талин
© Getty Images/Guliver

Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога се срещна днес с естонския си колега Алар Карис в Талин, съобщи канцеларията на естонския държавен глава в социалната мрежа "Екс", цитирана от агенция Укринформ.

"Днес е един много специален ден, в който посрещаме украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Естония. Нашето силно приятелство е основано на споделени ценности и идеали, от които винаги сме били движени - демокрацията и свободата", написа Карис.

От своя страна Зеленски заяви, че евентуално примирие с Русия няма да доведе до политически диалог и ще е от полза само за Москва, предаде Ройтерс.

Очаква се двамата лидери да дадат съвместна пресконференция. Освен това Зеленски ще се срещне с премиера на Естония Кая Калас и ще произнесе реч пред естонския парламент, отбелязва БТА.

Украинският президент беше вчера на визита в Литва, където се срещна с литовския президент Гитанас Науседа, премиера Ингрида Шимоните и председателя на Сейма Виктория Чмилите-Нилсен, както и с други политически фигури и представители на медиите и на украинската общност в страната, припомня Укринформ.

Зеленски пристигна на изненадващо посещение в Литва

Последвайте канала на

Константин Тодоров
662 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.11 | 19:10

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2024.01.11 | 14:17

1
e toi evreiskkiat prosiak go otriazaha ot vsiakiade i srga e tragnaol da prosi ot bivshite savetski republiki no bez uspeh

Добави коментар

Водещи новини