24 нелегални мигранти са били заловени в тир край град Битлис

  • 09 януари 2024 13:51

  • 701
  • 1
24 нелегални мигранти са били заловени в тир край град Битлис
© Pixabay

При контролна проверка на екипи на турските сили за сигурност в град Битлис, Източна Турция, са били открити 24 нелегални мигранти.

По информация на вестник "Миллиет" тирът, който бил с турска регистрация и пътувал към вътрешността на страната по магистралата Ван – Битлис в Източна Турция, е бил спрян за проверка на полицейския контролен пункт, намиращ се край град Татван.

Екипи на отдела за борба с нелегалната миграция към Дирекцията по сигурността в Битлис и по охрана на границите са открили нелегалните мигранти в тайник в ремаркето на тира, пише БТА.

През 2023 г. по Централносредиземноморския път са загинали 974 мигранти

Заловени са също четирима души, обвинени за нелегален трафик на мигранти, от които трима са били изпратени от съда в затвора, а четвъртият ще бъде съден без задържане.

Мигрантите са били предадени на органите в областната Дирекция по миграцията в град Битлис, за да бъдат върнат по родните си страни.

Не се съобщават данни за шофьора на тира. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
701 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 17:05

1
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. То.ва лека.рство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean

Добави коментар

Водещи новини