Нападение с нож в джамия в Истанбул

  • 09 януари 2024 10:28

  • 1142
  • 1
Нападение с нож в джамия в Истанбул
© Unsplash

Един от посетителите на джамия в истанбулския квартал Фатих нападна снощи имам и член на местната религиозна общност с нож, съобщи Анадолската агенция.

След молитвата нападателят влязъл в стаята на имама и заявил, че иска да разговаря с него, като ранил един от членовете на местната общност, който се опитал да се намеси.

Според изявление на местните власти на Истанбул вчера около 19:15 ч. мъж вдигнал скандал, като започнал да крещи лозунги. 

"Аллах е велик, проклет да е Израел. Събудете се, мюсюлмани", развикал се мъжът, при което е бил изведен от охраната, съобщава сайтът Хаберлер. 

Имамът на джамията Галип Уста го помоли да напусне, а след това мъжът ранил имама и Билал Ердем, член на местната религиозна общност.

Нападението, случило се след молитвата, е било записано от камерите за видеонаблюдение.

Имам бе застрелян пред джамия в САЩ

И двамата пострадали са откарани в болница, няма опасност за здравето им. Нападателят е задържан от полицията и отведен в полицейското управление. Все още няма информация за причините за поведението му.

Започнало е разследване на нападението в джамията, предава БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.09 | 11:49

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини