Ковачевски: Нямаме отворени въпроси със съседите

  • 29 декември 2023 09:52

  • 906
  • 2
Ковачевски: Нямаме отворени въпроси със съседите
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви на парламентарно заседание, че в преговорната рамка за членство в Европейския съюз е предвидено Втората междуправителствена конференция с България да бъде организирана, когато Скопие изпълни задължението си за включване на други народности в Конституцията, включително и на българския народ. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

"Днес нямаме отворени въпроси със съседите и имаме спокойни междуетнически отношения и това трябва да остане така“, отбеляза Ковачевски.

Проучване: Гражданите в РСМ възприемат България като най-голяма заплаха за страната

Неотдавна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел коментира, че конституционните промени не са единственото изискване пред Северна Македония за присъединяването ѝ към ЕС.

По думите ѝ спазването на Договора за приятелство и добросъседство и двата протокола, както и напредъкът в евроинтеграцията са еднакво важни. Това предизвика разнопосочни реакции сред управляващи и опозиция в Северна Македония.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
906 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.29 | 15:49

2
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

2023.12.29 | 10:48

1
Малата гюпска мумия да гледа как ще гътнат Вyчич и да се готви.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини