Делегация на Европейския парламент пристига в Сърбия за изборите

  • 14 декември 2023 07:04

  • 611
  • 1
Делегация на Европейския парламент пристига в Сърбия за изборите
© Novini.bg/ Canva

Делегация на Европейския парламент, която ще наблюдава парламентарните избори в Сърбия на 17 декември, ще пристигне днес в Белград, съобщи сръбската неправителствена организация Демостат.

Делегацията на ЕП ще пристигне в последния ден от предизборната кампания. В състава ѝ влизат депутатът на Зелените и докладчик за Косово в ЕП Виола фон Крамон, депутатът на Европейската народна партия и докладчик за Сърбия Владимир Билчик, депутатите от групата „Обнови Европа“ Клемен Грошел и Хавиер Нарт, както и депутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Андреас Шидер. 

Наблюдателите от ЕП ще бъдат част от мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) за наблюдение на изборите.

Ивица Дачич: В интерес на Сърбия е аз да бъда премиер

По-рано ЕП посочи, че „този път няма да бъде организиран междупартиен диалог за подобряване на изборните условия в Сърбия под егидата на ЕП, но Европарламентът е готов да изпрати мисия за наблюдение“. 

ЕП изпрати делегация за наблюдение на изборите в Сърбия за първи път миналата година. Делегацията отново беше част от мисията на ОССЕ.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
611 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 09:03

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини