Първата линия на белградското метро ще бъде завършена до 2028 г.

  • 04 декември 2023 10:24

  • 605
  • 1
Първата линия на белградското метро ще бъде завършена до 2028 г.
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали заяви, че първата линия на белградското метро ще бъде завършена до 2028 г., съобщи Танюг.

„Джилас (бившият кмет на Белград) обеща, че метрото ще бъде завършено през 2011 или 2012 г., но не направиха нищо. Сега дори не го споменават, а метрото вече се строи и моето послание към гражданите е, че до 2028 г. ще е завършена първата линия на метрото”, каза той. 

Мали заяви снощи по телевизия Пинк, че опозицията нито веднъж не е признала, че изграждането на метрото е добър проект.

Така че, за разлика от опозицията, ние правим положителна кампания, ние не се срамуваме от резултатите, които постигнахме и, разбира се, ще говорим и за това какви са целите ни за бъдещето, каза сръбският финансов министър.

Вук Йеремич: Членството на Сърбия в ЕС вече не е реално постижима цел за Белград

Той заяви, че  опозицията е повдигнала също въпроса какво ще донесе изложението Експо през 2027 г. в Белград и че Сърбия няма нужда от изложението.

„По тяхно време нямаше проекти. По тяхно време, от 2008 г. до 2012 г., половин милион души загубиха работата си. Оставиха ни затворени фабрики, нито една инвестиция, а през 2027 г. Сърбия ще бъде домакин на най-голямото събитие в света”, подчерта той. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини