Християн Пендиков свидетелства пред съда по делото за побоя му в Охрид

  • 01 декември 2023 15:30

  • 210
  • 1
Християн Пендиков свидетелства пред съда по делото за побоя му в Охрид
© bulphoto (архив)

С разпит на Християн Пендиков започна поредното заседание на делото срещу Илия Спасески и Борче Ангелов за побоя над секретаря на Сдружение "Цар Борис Трети " в Охрид на 19 януари тази година. В това дело той е в двойно качество - като пострадал и като свидетел, и за пръв път от началото на делото се стигна до неговия разказ за случилото се.

От него стана ясно, че познава единия от обвинените - Илия Спасески, с когото до деня на побоя не е имал нито приятелски отношения, нито някакви недоразумения. До този ден не е познавал втория обвинен - Борче Ангеловски, обвинението към когото беше обединено с обвинението към Спасески на последното заседание по делото през ноември.

Във вечерта на побоя и още с влизането на Пендиков в заведение, Спасески и Ангеловски са дошли при него, попитали са го дали не го е срам да се пише българин. Започнали са да го обиждат, като единият го е ударил по тила.

Пендиков излязъл от заведението, за да говори по телефона, а Спасески го последвал, издърпал телефона от ухото му, изключил го и го предупредил да не се оплаква, "защото ще стане по-лошо". Българинът заяви, че решил да си тръгне от заведението, за да не се създава допълнително напрежение. Тъкмо тогава, след като излиза от заведението, между две коли на паркинга се случва и побоят. 

Пострадалият каза, че двамата обвиняеми са го настигнали, започнали са да го удрят, включително с боксове, и да го обиждат "на национална основа",  два пъти са го повалили на земята, а накрая Борче Ангеловски го е вдигнал и му е казал да запомни лицето му, което по-късно е помогнало на Пендиков при разпознаването му в прокуратурата, пише БТА.

Отложиха делото за побоя над Християн Пендиков за четвърти път

"Чух женски глас, който каза да престанат да ме бият, защото ще извикат полиция и Илия Спасески, който каза, че за българин не си заслужава да се вика полиция", каза Пендиков.

В резултат на побоя той е с два спукани прешлена, счупена челюст, пукнати ребра и три счупени зъба, два от които вече са извадени. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
210 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 18:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини