Двудневна стачка на лекарите в държавните болници в Гърция

  • 29 ноември 2023 08:52

  • 326
  • 2
Двудневна стачка на лекарите в държавните болници в Гърция
© Getty Images

Oбщoнационална стачка на медиците в държавните болници обяви от тази сутрин синдикатът на лекарите. Стачката е 48-часова и държавните болници обслужват само спешни случaи.

Медиците преминаха днес към национални протести, след като няколко пъти проведоха почасово спиране на работа, и изпратиха исканията си към здравното министерство, което отказа да ги изпълни. 

В обръщение към правителството и към пациентите лекарите настояват за значително увеличение на заплатите, които според протестиращите не са променени от 15 години. Медиците са възмутени от "мизерното" заплащане на извънреден труд и дежурства.

Във всички държавни болници липсват специалисти, които лекарите настояват да се назначат на постоянна работа. Липсата на специализирани лекари се дължи на факта, че опитните медици заминават на работа в чужбина при по-добри условия на труд и заплащане. Това заявиха протестиращите пред медиите, предава БНР. 

Стачка на таксиметровите шофьори в Гърция

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
326 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.29 | 11:17

2
Знаете ли, че 74% от заседналите хора развиват хемороиди и те също могат да бъдат причинени от бременност, затлъстяване и генетика. Малко се говори за това, но на практика е масово заболяване, но има решение.-----> mub.me/hemoferon
Груева

2023.11.29 | 09:07

1
Ха така, а не като у нас .Вечно сме ви длъжни,Ноооо ще ви се стъжни.

Добави коментар

Водещи новини