Сараево тази сутрин е най-замърсеният град в света след Ню Делхи и Лахор

  • 21 ноември 2023 12:29

  • 342
  • 1
Сараево тази сутрин е най-замърсеният град в света след Ню Делхи и Лахор
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Тази сутрин Сараево е третият най-замърсен град в света след Ню Делхи в Индия и Лахор в Пакистан, съобщи сараевският портал Кликс.

Според портала жителите на Сараево са свикнали през зимните месеци градът да заема позорно висока позиция в скалата на най-замърсените градове в света. С настъпването на студовете въздухът през ноември, декември и януари може да се определи като "много нездравословен", какъвто е случаят и тази сутрин, отбелязва порталът. Ето защо е издадено предупреждение, което трябва да се има предвид, когато качеството на въздуха се оценява като "най-лошо".

Замърсяването на въздуха е особено вредно за хората с респираторни заболявания като астма, белодробни и сърдечни заболявания, бременни жени, деца и възрастни хора, но също така и за здрави хора, така че се препоръчва да се избягват дейности на открито, заявиха здравните власти. 

С водни оръдия се борят срещу токсичния смог в Индия

Последвайте канала на

Калина Христова
342 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.21 | 16:28

1
И двамата ще го харесате! Абсолютно нови възможности в секса, независимо от възрастта. Това е много готино нещо, веднъж опитате ли го, никога няма да съжалявате -------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини