Сръбската полиция е заловила 4500 нелегални мигранти за последните две седмици

  • 08 ноември 2023 20:58

  • 2012
  • 2
Сръбската полиция е заловила 4500 нелегални мигранти за последните две седмици
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Сръбската полиция е задържала 4500 нелегални мигранти през изминалите две седмици при акции в северната и източната част на страната в рамките на мащабна операция, информират медии от балканската страна, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1563

Министерството на вътрешните работи на Сърбия съобщи днес, че от 27 октомври насам е открило 4500 нелегални мигранти, които са се укривали в граничните райони край градовете Сомбор, Суботица, Кикинда – близо до границата с Унгария, както и край Пирот - близо до границата с България.

В сътрудничество с Комисариата за бежанците и миграцията над 3000 от мигрантите са транспортирани до приемни центрове.

„От началото на операцията при подробно претърсване на терена, няколкостотин полицаи откриха пет автомата, пет пистолета, около 1580 единици муниции различен калибър, няколкостотин задгранични паспорта и малко количество наркотици. Освен това са открити пет землянки, в които са се укривали мигранти и трафиканти“, заявиха от министерството.

В Сърбия закопчаха нелегални мигранти и трафиканти на хора. Иззеха и оръжие

По време на операцията са проверени 81 201 превозни средства, за да се предотврати незаконното преминаване на мигранти през Сърбия към страните от ЕС, и както и 330 сгради, повечето от които в Суботица.

Задържани са осем трафиканти и още 119 души за други престъпления.

Полицията, освен на север, извършва засилени дейности в южната част на страната, предотвратявайки навлизането на незаконни мигранти от България и Северна Македония, се посочва в съобщението.

Много мигранти преминават границите с помощта на трафиканти, които понякога са въоръжени, като често се стига до престрелки между престъпните групи.

Миналия месец трима мигранти загинаха при престрелка близо границата на Сърбия с Унгария - маршрут, използван все по-често от трафикантите на хора за влизане в Европейския съюз.

Трима мигранти са загинали в престрелка край сръбско-унгарската граница

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2012 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.11.08 | 23:53

2
Горещи момичета ви очакват на - - - Meetme.pw

2023.11.08 | 21:53

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/medik

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини