Президентът на Северна Македония се срещна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен

  • 29 октомври 2023 22:32

  • 802
  • 5
Президентът на Северна Македония се срещна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пристигна в Северна Македония, от където започва четиридневната й обиколка в държавите от Западните Балкани. 

Първата й среща в Скопие  беше с президента на Страната Стево Пендаровски, а теми на разговора им са били „процесът на преговорите за присъединяване на страната за членство в Европейския съюз, актуалните политически събития в Северна Македония и актуалната ситуация в региона”, съобщават от кабинета на Пендаровски.

Урсула фон дер Лайен започва днес четиридневна обиколка в страните от Западните Балкани

На срещата си двамата са обсъдили предстоящия доклад на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония, като страна кандидат-член  на ЕС, както и Плана за растеж на Западните Балкани, обменени са били  мнения “относно стратегическото значение на осъществяването на промените в Конституцията и за европейската перспектива на страната”, пише в съобщението.

За утре, програмата на Урсула фон дер Лайен предвижда среща с премиера на страната Димитър Ковачевски, след което двамата ще посетят фабрика, близо до Скопие, за преработка на плодове и зеленчуци, която е получила финансиране по програмите на ЕС за подобряване на  производствения си капацитет.

От Скопие Урсула фон дер Лайен ще отпътува за Прищина, а в балканската й обиколка са включени и посещения в Подгорица, Белград и Сараево. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
802 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.10.30 | 00:33

5
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto
Zarko

2023.10.29 | 23:29

4
Taja zena da ja smenjat
Браво!

2023.10.29 | 22:58

3
Тази държава си отива!

2023.10.29 | 22:52

2
Много смешно!Най некадърната председателка на Унията.

2023.10.29 | 22:36

1
Отврат

Добави коментар

Водещи новини