Автобусна катастрофа в Румъния: Седем души са в болница, сред тях две деца и бременна жена

  • 10 октомври 2023 09:26

  • 1570
  • 2
Автобусна катастрофа в Румъния: Седем души са в болница, сред тях две деца и бременна жена
© getty images

Автобус с 90 пътници от Украйна се преобърна снощи край румънския град Хършова, окръг Констанца, като седем от пътниците са транспортирани до болница в Констанца, съобщава Аджерпрес.

Според данни на Инспектората за извънредни ситуации "Добруджа" в Окръжната болница за спешна помощ в Констанца са откарани седем души, включително деца на 12 и 13 години, които са получили паник атаки. Сред останалите пострадали са четири жени на възраст между 28 и 53 години, сред които една бременна, както и мъж на 28 години.

Те са получили различни травми на крайниците, предава БТА.

"От намиращите се в автобуса 90 души, двама останаха на мястото на катастрофата, а 81 души бяха транспортирани до кметството на Хършова", уточнява инспекторатът.

Автобусът се преобърна снощи около 21.00 часа извън пътното платно край Хършова. Румънските власти активираха "червен план" за намеса, като на мястото на катастрофата бяха изпратени десетки екипи на пожарната служба и линейки от окръг Констанца, както и от съседните Яломица и Кълъраш.

Автобус се вряза в тълпа в Кадис, има загинали

Окръжният полицейски инспекторат в Констанца съобщи, че инцидентът е бил причинен от спукана гума, в резултат на което шофьорът е загубил контрол над превозното средство, което се е преобърнало. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици и резултатите са отрицателни.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.10 | 11:51

2
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 09:47

1
"мъж на 28 години"???

Добави коментар

Водещи новини