Ердоган разговаря по телефона с Махмуд Абас и с Ицхак Херцог

  • 09 октомври 2023 21:37

  • 2149
  • 1
Ердоган разговаря по телефона с Махмуд Абас и с Ицхак Херцог
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва обсъди по телефона палестинско-израелската криза с палестинския президент Махмуд Абас и заяви, че Анкара полага усилия за нейното разрешаване, съобщават от турската Дирекция по комуникации, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2159

Разговорът бе съсредоточен върху последните събития, свързани с Израел и Палестина, в частност с напрежението в региона. Президентът Ердоган заяви, че Турция полага всички необходими усилия за прекратяване на конфронтацията и успокояване на обстановката в региона възможно най-скоро, се казва в съобщението, публикувано в акаунта на Дирекцията по комуникации в социалната мрежа Екс.

В него се уточнява, че телефонният разговор се е състоял след прекъсване на заседанието на турското правителство, което се провежда в Анкара.

„Хамас“ заплашва да убива пленници, ако Израел продължи атаките си

Ердоган проведе тази вечер телефонен разговор и с израелския президент Ицхак Херцог, в който призова за скорошно прекратяване на конфликта с Палестина.

Президентът Ердоган заяви, че е необходим здрав разум и скорошно осигуряване на успокояване на обстановката в региона. Държавният глава подчерта, че Турция ще увеличи усилията си за прекратяване на конфронтацията, която придобива опасни размери, и за осигуряване на траен мир, се казва в изявление на Дирекцията по комуникации.

Ердоган е обсъдил палестинско-израелската криза и с ливанския служебен премиер Наджиб Микати. Той го е информирал за усилията на Турция за прекратяване на конфликта.

По-рано в днес турският президент обсъди ситуацията в Близкия изток с малайзийския премиер Ануар Ибрахим.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2149 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.10 | 01:49

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини