Ердоган: Турският външен министър може скоро да посети Русия, за да обсъди сделката за износ на зърно

  • 21 август 2023 15:41

  • 322
  • 1
Ердоган: Турският външен министър може скоро да посети Русия, за да обсъди сделката за износ на зърно
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Турският външен министър Хакан Фидан може скоро да посети Москва, за да обсъди черноморската зърнена инициатива. Това съобщи днес турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва пред журналисти на връщане от Унгария, предадоха турските медии. 

В скоро време нашият министър на външните работи може да замине за Русия, тъй като обсъждането на този въпрос лице в лице има голямо значение, а постигнатите резултати по този начин ще бъдат по-добри, уточни Ердоган.

Миналия месец Москва преустанови участието си в "зърнената сделка", като посочи, че не са спазени обещанията към нея в рамките на споразумението.

Ердоган заяви още, че се надява да се срещне с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 през септември, за да обсъдят възобновяването на сделката за износа на зърно от украински пристанища, информира Анадолската агенция, цитирана от БТА.

В Турция очакват Путин в близките дни

През септември ще се проведе срещата на Г-20 в Индия и Общото събрание на ООН в САЩ. Ако намерим възможност в този натоварен график, ще се срещнем и ще разговаряме с президента Путин на четири очи. Нашата цел е да Русия отново да има положително отношение към черноморската зърнена инициатива, заяви Ердоган.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
322 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
xxx

2023.08.21 | 16:16

1
❤️Казвам се Паyлa, на 23 години съм) Амбициозен SЕХ модел 18+) Обичам да ме снимат гола) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини