Консулът ни в Скопие е посетил наръгания фен на "Левски", вече няма риск за живота му

  • 27 юли 2023 22:50

  • 2030
  • 0
Консулът ни в Скопие е посетил наръгания фен на "Левски", вече няма риск за живота му
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министерството на външните работи е информирано за български гражданин, ранен при инцидент в Скопие преди футболната среща между ПФК "Левски" и местния ФК "Шкупи", съобщиха от Външно.

По първоначални данни става въпрос за нападение в северната част на града и нанесени прободни рани с хладно оръжие.

Български футболни фенове бяха нападнати в Република Северна Македония минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК "Шкупи" и "Левски" София на стадион "Тодор Проески" в Скопие, съобщи сайтът "Спорт 1". 15 български граждани са задържани от полицията.

Биха зверски фенове на „Левски” в Скопие, един е с опасност за живота

От МВнР посочват пред БТА, че следят ситуацията отблизо. Посланикът ни в Северна Македония вече е провел разговор с компетентните власти и е настоял за спешно изясняване на случая и осигуряване на сигурността на българските футболни привърженици.

Консулът на България в Скопие вече е посетил пострадалия български гражданин в болничното заведение, в което е настанен за лечение. Според наличната информация, състоянието му към момента се изяснява, но няма риск за живота му. Своевременно ще предоставяме допълнителна информация по случая, добавят от външно министерство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2030 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини