Трима загинали при железопътни катастрофи в Сърбия

  • 25 юли 2023 15:11

  • 438
  • 0
Трима загинали при железопътни катастрофи в Сърбия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Двама младежи и един възрастен мъж загинаха при две отделни железопътни катастрофи в Сърбия, при които влак е блъснал автомобили на железопътната линия, съобщи сръбската обществена телевизия РТС.

Момче на 18 години и момиче на 15 загинаха, а едно момиче на 17 години беше ранено късно снощи при инцидент на железопътния прелез между Върчин и Липе край столицата Белград, който е обезопасен с пътни знаци. Автомобилът, в който са се намирали тримата младежи, е преминавал през прелеза, когато товарен влак е минал и е ударил дясната страна на превозното средство.

Само няколко часа по-късно, тази сутрин, загина мъж на 60 години, който е преминавал с малък товарен автомобил през железопътната линия в село Попучке между Белград и Бар, край Валево, Западна Сърбия. 

Мощна буря удари Сърбия, трима души загинаха

По втория случай все още се води разследване, а междувременно сръбската железопътна компания призовава шофьорите на автомобили да внимават при преминаване през железопътни прелези и да следят пътните знаци, за да се избегнат подобни инциденти и да се спасят човешки животи, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини