В телефонен разговор Ердоган и Байдън обсъдиха кандидатурата на Швеция за НАТО

  • 09 юли 2023 21:37

  • 1502
  • 0
В телефонен разговор Ердоган и Байдън обсъдиха кандидатурата на Швеция за НАТО
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва проведе телефонен разговор с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в, в който са обсъдили кандидатурата на Швеция за членство в НАТО, съобщиха  от дирекцията за комуникации на турското президентство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ердоган е казал на Байдън, че Стокхолм е предприел стъпки в правилната посока, за да може Анкара да ратифицира кандидатурата му, но че тези стъпки не са полезни, тъй като привържениците на Кюрдската работническа партия (ПКК) продължават да провеждат демонстрации в Швеция.

Ердоган: Подкрепяме политиката на НАТО, но не може да има оправдание за онези, които отварят обятията си за терористи

Двамата лидери обсъдиха и доставката на изтребители Ф-16 и статута на Украйна в НАТО по време на разговора им.

Турският президент казал на Байдън, че не е правилно да се свързва кандидатурата на Швеция за НАТО със закупуването на изтребители Ф-16 от Турция, допълват от турското президентство.

Ердоган и Байдън са се разбрали да проведат двустранна среща в рамките на срещата на върха на НАТО във Вилнюс, на която да обсъдят в деетайли двустранните и регионалните отношения.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини