Ердоган ще пътува за ОАЕ в средата на юли

  • 04 юли 2023 09:07

  • 255
  • 0
Ердоган ще пътува за ОАЕ в средата на юли
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган планира да посети Обединените арабски емирства (ОАЕ) след срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11 и 12 юли. Това съобщи турският министър на финансите Мехмет Шимшек пред журналисти, предаде БТА, цитирайки телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Постигнахме значителен технически напредък във връзка с подготовката на документите за сътрудничество и ще приключим работата през следващите две седмици. Вероятно след това нашият президент ще посети ОАЕ. Възможно е по време на това посещение да бъде подписано рамково споразумение. Все още не искам да навлизам в подробности, но това е доста изчерпателен документ, посочи Шимшек снощи.

Министърът на финансите припомни, че през юни бе на посещение в ОАЕ заедно с вицепрезидента Джевдет Йълмаз и добави, че визитата "е била много продуктивна". 

След това делегация от ОАЕ пристигна в Турция, а идната седмица ще пристигне още по-голяма делегация, каза Шимшек.

Ердоган обяви новия състав на правителството си, в който само двама министри са от предходния кабинет

По време на посещението в ОАЕ Шимшек и Йълмаз се срещнаха с президента Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, както и с вицепрезидента и с редица министри. Обсъдено бе най-вече икономическото сътрудничество между двете страни.

Последвайте канала на

Десислава Станева
255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини