МВнР проведе срещу с посланика на Скопие в София заради атаката срещу Бекир Кадриески

  • 14 юни 2023 21:31

  • 1335
  • 0
МВнР проведе срещу с посланика на Скопие в София заради атаката срещу Бекир Кадриески
© МВнР

Генералният директор по европейските въпроси в Министерството на външните работи (МВнР) Славена Гергова се е срещнала днес с посланика на Република Северна Македония в България Агнеза Руси – Попоска. Това съобщиха от МВнР на своя уеб сайт.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1259

В рамките на срещата е обсъдено нападението срещу съпредседателя на сдружение на българи в гр. Струга Бекир Кадриески.

Българската страна изрази притеснение във връзка с извършеното нападение срещу Кадриески и подчерта необходимостта компетентните власти в Северна Македония да предприемат бързи действия за ефективно разследване и правораздаване по случая, посочиха от МВнР.

По време на срещата бе изтъкнато, че България очаква конкретни резултати и по останалите инциденти с българи и техни сдружения в Северна Македония.

Кадриески беше нападнат вчера преди обед. Започнали да го обиждат и му нанесли удари в корема. Мъжът е в болница с болки в корема, правят му се изследвания.

Посолството на страната ни в Скопие и Генералното консулство в Битоля следят случая, посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов е в контакт с Кадриески, а на място е консулът на България в Битоля.

Днес министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи, че нападателят на Кадриески е установен и задържан.

Нападателят на Бекир Кадриески от Струга е задържан

Последвайте канала на

Novini.bg
1335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини