Премиерът на Румъния поздрави новия български министър-председател Николай Денков

  • 07 юни 2023 15:53

  • 343
  • 0
Премиерът на Румъния поздрави новия български министър-председател Николай Денков
© Wikimedia Commons

Румънският премиер Николае Чука поздрави днес новия министър-председател на България Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и неговия екип и им пожела успех, като подчерта, че правителството в Букурещ е готово да продължи тясното сътрудничество с България, "нашия съсед и стратегически партньор", предаде Аджерпрес.

„Поздравления и най-добри пожелания за успех на премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С и неговия екип. Правителството на Румъния е готово и желае да продължи тясното сътрудничество с България, нашия съсед и стратегически партньор. Настоящите предизвикателства, но и възможности изискват още по-силно румънско-българско сътрудничество“, написа премиерът Николае Чука на страницата на правителството в Туитър.

Агенцията припомня, че 240-местният парламентът в София избра вчера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С за премиер със 132 гласа "за", 69 "против" и нито един въздържал се.

Първи работен ден за новоизбраните министри и премиер

Последвайте канала на

Владимир Василев
343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини