Кризата затваря университети в Гърция

  • 30 юли 2012 12:07

  • 594
  • 0
Кризата затваря университети в Гърция
©

Четири регионални университета и десетки факултети ще бъдат закрити в рамките на план на образователното министерство в Гърция, приет заради тежка икономическа ситуация и заради исканията на Тройката международни кредитори - ЕК, МВФ и ЕЦБ, за съкращения на разходи в замяна на отпусканите на страната финансови инжекции за излизане от кризата, съобщава в. "Етнос", цитиран от БТА.

"Атина" е кодовото име на плана. Той предвижда да бъдат закрити на първо време най-малко четири регионални университета и над 150 факултета. Правителството е решено да промени академичната карта на страната, тъй като това налагат кредиторите и сегашните академични условия в страната и спадналия от няколко години интерес към тези учебни заведения, отбелязва гръцкият вестник.

Според плана, закриването на университети ще започне през 2013 година. Това ще са университетите за континентална Гърция, за гръцка Македония, като в същото време ще бъдат слети и факултети към университетите за Пелопонес, Егейско море, гръцка Тракия и Тесалия.

Последвайте канала на

594 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини