Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО

  • 03 юни 2023 13:26

  • 559
  • 1
Турция изпраща специални части в Косово по искане на НАТО
© Novini.bg/ Canva

Министерството на националната отбрана на Турция съобщи днес, че изпраща допълнително военно подразделение в Косово, където по-рано имаше сблъсъци между силите на Алианса КейФОР и косовски сърби, предаде Анадолската агенция.

В информацията се казва, че решението е било взето в отговор на искане на командването на обединените въоръжени сили на НАТО в Неапол.

Турското министерство на отбраната подчертава, че Анкара продължава да допринася за гарантирането на мира и стабилността на международно равнище както на двустранна основа, така и в контекста на мисиите на ООН, НАТО, ЕС и ОССЕ.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Турция ще преминат през България

„Турция се придържа към конструктивна позиция и по въпроса за разрешаването чрез диалог на ситуацията в северната част на приятелско и братско Косово, където имаше напрежение, застрашаващо сигурността и стабилността на региона. Анкара призовава всички страни да проявят сдържаност“, се казва в съобщението.

Според данните, разпространени от турското министерство на отбраната, подразделението на турските специални части ще бъде прехвърлено до 4-5 юни в района на казармите „Султан Мурат“ в Косово.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
559 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.03 | 13:31

1
иЗпраща

Добави коментар

Водещи новини