Ердоган посочи няколко от своите приоритета

  • 30 май 2023 12:03

  • 542
  • 0
Ердоган посочи няколко от своите приоритета
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи няколко приоритетни цели, след като започне новия си мандат, съобщава Bulgaria ON Air, цитирайки "Хюриет".

"Премахването на проблемите, произтичащи от увеличението на цените, причинено от инфлацията, и компенсирането на загубите на благосъстояние са най-неотложните въпроси през следващите дни. За нас не е трудно да ги решим", заяви в първото си изявление след победата си на втория тур Ердоган.

Новият период ще бъде насочен към инвестициите, заетостта, производството и износа. Приоритетите на Ердоган в икономиката включват нови решения за намаляване на инфлацията, мерки за предотвратяване на прекомерното увеличение на наемите и осигуряване на стабилност и доверие в икономиката.

Според Ердоган в рамките на няколко години трябва да бъдат построени 240 000 постоянни къщи. По този начин се цели в тези региони да бъдат заселени 1 милион сирийци. П

В новия си мандат като приоритет Ердоган постави да бъдат построени 650 000 домове в земетръсни зони, от които 143 000 селски. 319 000 от тези домове ще бъдат готови през октомври-ноември тази година. 

Ще се ускори изграждането на постоянни жилища. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини