Рекорден спад на лирата

  • 27 май 2023 12:27

  • 4119
  • 5
Рекорден спад на лирата
© Pixabay

Рекорден спад на турската лира ден преди балотажа на президентските избори при съседите.

На финалната права един срещу друг се изправят действащият президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва и основният му опонент Кемал Кълъчдароглу.

Сойлу: Ще смятам за предатели всички, които провеждат проамериканска политика в Турция

Втората битка за Турция ще е по-непредсказуема от първата, смята политическия консултант Неджати Йозкан. Според човека, грижил се за кампаниите на кмета на Истанбул и редица други политици в Турция, голямата борба ще е разпределянето на гласовете на третия кандидат.

"Попитахме ги кой кандидат ще подкрепите. 45 процента от тях казаха ще гласувам за Кълъчдароглу, 20 процента от тези избиратели казаха – ще гласувам за Ердоган. И останалите заявиха – няма да гласувам. Така че първото и най-голямо парче от пая ще дойде от подръжниците на Синан Оган", споделя пред Нова телевизия Неджати Йозкан от Международната асоциация на политическите консултанти.

Състезанието между двамата опоненти се е променило коренно в последните дни, твърди Йозкан.

"Кълъчдароглу използваше езика на надеждата, преди и по време на първия тур, сега той залага по-скоро на езика на страха, както Ердоган. Така че два езика на негативното говорене се състезават в момента", допълва той.

Много непредсказуеми са ходовете на Ердоган, смята политическият консултант, и не е за подценяване преднината му от първия тур.

"Той има 4 процента преднина, той може да я използва и чисто психологически, за да накара своите симпатизанти да отидат до урните. Но част от тези избиратели са разочаровани, защото Ердоган не успя да спечели от първия тур", обясни Йозкан.

Изненада за голямата част от хората в Турция се оказва голямата подкрепа за Ердоган в районите, пострадали от земетресенията.

"Ердоган каза на тези хора, че ще построи техните къщи. Половината ще се платят от правителството, а останалата част хората ще изплащат за период от 20 години. Кълъчдароглу им обеща, че ще ги построи държавата. Но това беше много невероятно обещание за хората и те избраха да се доверят на Ердоган. Защо? Защото в историята на Турция правителството никога не е правило нещо за хората, без да иска пари", отбелязва още той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4119 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.27 | 16:16

5
Ние да си гледаме в нашия двор, нашите прасета

2023.05.27 | 15:44

4
Платените от САЩ тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 34 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат 4 военни окупациони военни бази. Родината ни и е платила с много злато на Дънди Прешънс. После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници на летците им убийци ,а Англия е била в съюз със същия Хитлер . Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
davidof

2023.05.27 | 15:29

3
Земеделски и индустриален инвестиционен заем Ние сме банка, която предлага кредитни услуги за финансиране на различни ваши проекти в рамките на търговското земеделие и създаването на различни бизнеси. Предлагат се оферти от 8 000 евро до 5 000 000 евро с възможност за възстановяване на 2,5% лихва годишно. Свържете се с нас по имейл: (pacific-loan.service@outlook.fr) Чрез WhatsApp на номер: +33 745 550 314 благодаря ви, чакам да ви прочета много скоро
Ха ха ха!

2023.05.27 | 15:12

2
Изкукалото хамериканско байчо се чуди как да свали Ердоган! Вместо да си гледа фалиралият краварник.
Емѝ...

2023.05.27 | 14:22

1
Ще си купя много вибратори там, със моите долари от американското посолство!

Добави коментар

Водещи новини