Дете бе задържано в Белград заради възхвала на масовото убийство в белградско училище тази седмица

  • 06 май 2023 15:49

  • 1082
  • 3
Дете бе задържано в Белград заради възхвала на масовото убийство в белградско училище тази седмица
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Сръбската полиция е задържала в Белград непълнолетно лице, което се е шегувало с масовото убийство в белградско училище тази седмица и е възхвалявало заподозрения извършител, съобщава БТА, като се позова на агенция Танюг. Детето е извършило тези действия в своя ТикТок профил. 

В сряда, 3 май, 13-годишно момче застреля осем свои съученици и пазач в основно училище "Владислав Рибникар" в Белград и рани шест деца и учителка преди да се предаде на полицията. Заподозреният извършител е задържан.

Задържаха заподозрения за масовата стрелба в Сърбия

Днес са погребенията на четири от децата, застреляни от своя съученик, както и на пазача в училището. Сърбия е в тридневен траур от вчера заради стрелбата.

Също днес погребват други пет млади хора, които бяха застреляни от 21-годишен младеж, който вилня с автоматично оръжие в три села в района на град Младеновац, на около 40 км южно от Белград, в четвъртък срещу петък. Младежът, който също е задържан, отне живота на осем души и рани други 14.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1082 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ivan ivanov

2023.05.07 | 15:34

3
Ама то е било провокирано и напрактика няма вина Според мен и другото дете са го тормозили и иска справедливост и вижда надежда Не е тяхна вината

2023.05.06 | 18:08

2
Сърбите избиха милиони по време на Югославия и при разпада им. Липсват два милиона българи от западните покрайнини и македония. Да не се правят на толкова потресени. Децата на убийци стават убийци.

2023.05.06 | 16:14

1
Да го пущат в затвора на содомитите за една нощ.

Добави коментар

Водещи новини