Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих българския център "Иван Михайлов" в Битоля

  • 21 април 2023 10:30

  • 9746
  • 53
Ламбе Алабаковски: Щастлив съм, че запалих българския център "Иван Михайлов" в Битоля
© Novini.bg/ Facebook

Ламбе Алабаковски, който бе осъден условно за палежа на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, каза, че е радостен и щастлив от това, което е направил, съобщава сайтът Пресс 24, цитиран от БТА. Изявлението Алабаковски е направил в „Бомбакис подкаст”.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1262

„Това беше кулминацията на всички патриотични чувства, които всички имаме, но не ги изразяваме. Или ги изразяваме по различни начини. Това е прилив на емоции. От днешна гледна точка съм много щастлив от това, което направих, защото в крайна сметка, след толкова време, всичко това излезе в полза на нашият народ. Никой няма право да те провокира в твоята собствена къща и да ти поставя ултиматуми“, каза Алабаковски.

Mъж напръска с черен спрей името на Иван Михайлов от културния ни център в Битоля

През юни, Алабаковски беше арестуван за палежа на Културен център "Иван Михайлов" в Битоля и получи най-ниската присъда - шест месеца условно. 

Алабаковски се появи и като говорител на протестите срещу преговорната рамка, които опозицията организира през лятото, а след приети поправки в Закона за фондациите и сдруженията сдружението „Иван Михайлов” в Битоля беше заличено от Централния регистър.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
9746 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
Ристе

2023.04.26 | 15:30

53
Ламбе, я по-кротко, много си зелен и не си наясно. У Бугарско има 117 000 люди, македонци, които са се определили, като етнически българи с двойно гражданство и имат български паспорт. Тия за кви да ги броиме - 3а българо-македонци или за българи, които живеят в Македония. При последното преброяване в Македония по гарантирано неверни данни има само 64%, етнически македонци. Реалния процент е около 37%. Така, че по-добре е да си траете и да не се напъвате, че току виж се родило някое Българче
Къре

2023.04.26 | 15:09

52
Абе момче младо - Ламбе, ти не си виновен, че не са те объркали с принадлежността ти, към Българската общност в Македония. Не са ти обяснили добре, че майката на дядо ти Ламбо на когото си кръстен е етнически българин, а жена му - прабаба ти Митра е полу българка, полу албанка. Навираш се между шамарите, за да изпъкнеш сред масата на необразованите и лумпенизирани млади хора, за които най-важното е да демонстрират анти българско поведение, за да получат одобрение. От такива, като вас братска Македония няма файда, защото създавате проблем на сви македонци, да гледат Европската уния през крив макарон. Събудете се!
maruf

2023.04.26 | 14:05

51
Пак Бог ни пази! бъдещето на северна Македония е албанска провинция. По добре да стоят на далеко, че допълнителни ядове с Шиптарите ни не трябват.

2023.04.22 | 12:12

50
След като е осъден условно е в изпитателен срок, от клуба могат да подадат жалба.Който пали умишлено чужди сгради е престъпление.

2023.04.22 | 12:07

49
Парата прави "патриотизмот", а фалшификациите - психопатия.Както и системния натиск върху македонските българи отвсякъде.Но и се вижда,че момчето не е добре.
☠️✋Кристина Кръстева✌️☠️

2023.04.22 | 07:58

48
☞✈️♥️✈️♥️️✈️♥️Я дa видим пъpвo нaштa цигaн-милициoнepcka KOЧИНA-БГ! ♥️✈️♥️✈️♥️✈️: tiny.cc/nc10vz ☞☢️Eтo ги цигaнckитe бapoни koитo oт тpийceт гoдини oтвличaт дъщepитe нa Бългapия зa poбини-пpocтитyтkи и пpoдавaт cинoвeтe нa Бългapия зa дoнopи нa вътpeшни opгaни, а глacyвaщитe зa тях сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!⚡: tiny.cc/j7i5vz ☞☢️...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв, да умреш в ЛАЙНА, гнyceн мaзeн CATAНA от ceлo Xepakoвo. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸☢️¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ¸¸¸.††††††… Пpokлeт дa cи!¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.☢️ ☞⚡Бoko-Бypcyka от ceлo Xepakoвo - ГHYCEH KPAДEЦ-БЪЛГAРОУБИЕЦ, вpъщaй 16-те милиapдa-eвpo, koитo личнo ТИ OTKPAДНA oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO!!!⚡: tiny.cc/3ugwuz ☞✋Kpaдцитe, пpeстъпницитe и yбийцитe Гоце фон Клозет, Циган-Бoko-Гoмнoтo, Циган-Kocтя Koпeйkин, Дoмyз-Kapakaчaн, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар, трябва да бъдaт НАБУЧЕНИ НA-KOЛOBE!☢️: tiny.cc/toozuz ☞☢️Бaндитa Hиkoлaй Toшeв-Чиpпaнckия вkapaл в пapлaмeнтa Ypycпиятa Cлaвeнa Toчeвa!☢️: 350.my/IdKVr0oh ➤☢️Koльo Kитaeцa: Пapлaмeнтa дoм нa пpecтъпници!☢️: tiny.cc/o246vz ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв!☢️: tiny.cc/p226vz ➤☢️Koльo Kитaeцa: Бългapитe ca ckoвaни oт cтpax, зaщoтo «Bъзpaждaнe» kpaдaт личнитe им дaнни!☢️: tiny.cc/v226vz
Емѝ...

2023.04.21 | 21:19

47
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

2023.04.21 | 14:48

37
Истината е че цар Борис III си е чист фашист и режимът, който той налага след забрана на всички партии в България, вследствие на преврата през 1934г. е известен в Македония като монархо-фашизъм. Истината е че Иван Ваче Михайлов си е чист гангстер, но понеже убийствата които извършва и поръчва са политически и идеологически той си е откровен терорист. Истината е че ние българите изопачаваме собствената си история и реабилитираме фашизма във всички негови форми с една единствена цел, за да реанимираме след това комунизма, защото цялата тази мръсотия се прави от нашите комунисти, пребоядисани и боядисани, като великденски яйца. Македонците си търсят своя си път на развитие и искат този път да е без нас. Те така си се определят и който не е съгласен го пращат в България. Истината е ча ти ни намразяват след Илинденското-преображенско въстание, когато майка България не помага на македонците да се освободят от турското робство и потушаването на въстанието и много по жестоко от потушшаване на Априлското въствание!
БРАВОООО

2023.04.21 | 21:19

46
Много точен коментар!!!
Разсъждения

2023.04.21 | 18:42

45
Глупави разсъждения на глупав човек
МРЪСНИЯ ЧИ ФУТ

2023.04.21 | 15:00

44
Е ГОЛЕМ ИСТОРИК :)
А СЪРБИТЕ

2023.04.21 | 14:59

43
ОТКЪДЕ СА СЕ ДОМЪКНАЛИ ТУКА? - ОТ НОВ ГО РОТ ;)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини